12-wekelijkse cursus

De meditatie lessen zijn er op gericht om de aandacht te trainen en meer inzicht in de werking van de geest te verkrijgen. Een belangrijk onderdeel van de training is de zitmeditatie. Door te mediteren leren we de geest zich te focussen. Hierdoor ervaar je meer innerlijke rust en vanuit deze rust kun je bepaalde gedachte patronen beter doorzien. In de Zen traditie wordt dit vergeleken met het temmen van de os. Je brengt je eigen os discipline bij zodat hij beter luistert. De Joriki cursus wordt in groepsverband gegeven. Je leert van jezelf, maar je leert ook veel van de mensen met wie je de meditatie beoefent. Elke week is er een ander Boeddhistisch onderwerp en daar is een oefening voor in het dagelijks leven aan gekoppeld. De beoefening vraagt wel enige aandacht, maar weinig extra tijd. Behalve voor de meditatie daar wordt wel voor geadviseerd om daar dagelijks 30 à 40 minuten tijd voor vrij te maken.Wanneer?

De huidige cursussen zijn reeds gestart, maar wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe cursussen die gaan starten, stuur dan een mail naar martijn@joriki.nl. Wel is het mogelijk om aan de meditatie ochtenden op 1 mei of 12 juni deel te nemen.

De groepsgrootte voor de cursus is maximaal 8 personen. Een proefles kun je altijd aanvragen via martijn@joriki.nlKosten?

108 euro voor de 12-wekelijkse cursus
Meditatie kussens zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en kosten 35 Euro per stuk.

Joriki: when the mind has been unified by concentration

Joriki

Contact

Social media

Joriki voordelen