12-wekelijkse cursus

De meditatie lessen zijn er op gericht om de aandacht te trainen en meer inzicht in de werking van de geest te verkrijgen. Een belangrijk onderdeel van de training is de zitmeditatie. Door te mediteren leren we de geest zich te focussen. Hierdoor ervaar je meer innerlijke rust en vanuit deze rust kun je bepaalde gedachte patronen beter doorzien. In de Zen traditie wordt dit vergeleken met het temmen van de os. Je brengt je eigen os discipline bij zodat hij beter luistert. De Joriki cursus wordt in groepsverband gegeven. Je leert van jezelf, maar je leert ook veel van de mensen met wie je de meditatie beoefent. Elke week is er een ander Boeddhistisch onderwerp en daar is een oefening voor in het dagelijks leven aan gekoppeld. De beoefening vraagt wel enige aandacht, maar weinig extra tijd. Behalve voor de meditatie daar wordt wel voor geadviseerd om dagelijks 30 à 40 minuten tijd voor vrij te maken.Wanneer?

De introductie cursus start donderdag 22 september om 20.00 uur. Wil je kijken of deze cursus iets voor je is, dan kun je een proefles aanvragen via martijn@joriki.nl

Voor mensen met (enige) meditatie ervaring zijn er op dinsdagavond 20.00 uur en vrijdagochtend 10.00 uur doorgaande meditatie groepen. Instromen in één van deze groepen is mogelijk.

De groepsgrootte voor de cursus is maximaal 8 personen. Wil je deelnemen aan een proefles, de introductie cursus of een doorgaande meditatie groep, dan kun je dit aanvragen via martijn@joriki.nlKosten?

108 euro voor de 12-wekelijkse introductie cursus
Bij de doorgaande groepen zijn de kosten 9 Euro per les en is het totaal afhankelijk van het aantal lessen in een semester.
Meditatie kussens zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en kosten 35 Euro per stuk.

Joriki: when the mind has been unified by concentration

Joriki

Contact

Social media

Joriki voordelen