wekelijkse lessen

De meditatie lessen zijn er op gericht om de aandacht te trainen en meer inzicht in de werking van de geest te verkrijgen. Een belangrijk onderdeel van de training is de zitmeditatie. Door te mediteren leren we de geest zich te focussen. Hierdoor ervaar je meer innerlijke rust en vanuit deze rust kun je bepaalde gedachte patronen beter doorzien.

Er zijn twee soorten lessen. Meditatielessen in stilte, bestaande uit zitmeditatie en loopmeditatie en een korte theeceremonie. Er zijn ook meditatielessen met uitleg over de Boeddhistische psychologie. Je leert hierbij over de theorie, maar je leert ook veel van je eigen beoefening en van de mensen met wie je de meditatie beoefent. Elke week is er een ander Boeddhistisch onderwerp en daar is een oefening voor in het dagelijks leven aan gekoppeld. De beoefening vraagt wel enige aandacht, maar weinig extra tijd. Behalve voor de meditatie daar wordt wel voor geadviseerd om dagelijks 30 à 40 minuten tijd voor vrij te maken.Wanneer?

De wekelijkse meditatielessen zijn op dinsdag en donderdag om 20.00 uur, en op vrijdagochtend om 10.00 uur. Wil je kijken of de meditatie iets voor je is, dan kun je een proefles aanvragen via martijn@joriki.nl

Instromen in één van deze groepen is mogelijk.

De groepsgrootte voor de cursus is maximaal 8 personen. Wil je deelnemen aan een proefles, de introductie cursus of een doorgaande meditatie groep, dan kun je dit aanvragen via martijn@joriki.nlKosten?

Voor de wekelijkse meditatie groepen zijn de kosten 9 Euro per les en is het totaal afhankelijk van het aantal lessen in een semester.
Meditatie kussens zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en kosten 35 Euro per stuk.

Joriki: when the mind has been unified by concentration

Joriki

Contact

Social media

Joriki voordelen