Contact

Frequently Asked Questions

Kan ik een proefles volgen?

Ja dat kan zeker. De eerste les die je volgt kun je gebruiken als proefles. Houd er wel rekening mee dat het tijd nodig heeft om in de meditatie te groeien. Na bijvoorbeeld 1 hardloop les heb je ook niet alle voordelen van een betere conditie, maar heb je wel een belangrijke stap gezet. We maken graag kennis met je en leggen graag uit wat de meditatie beoefening voor je kan betekenen. Dus probeer het uit, want ‘je kunt de zee niet oversteken door er alleen naar te kijken’.

Wat zijn de voordelen van meditatie?

Er zijn al heel veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de effecten van meditatie. Zo zijn er legio positieve effecten bewezen, zoals betere emotieregulering, beter slapen, meer in balans, vrijgeviger. Iedereen heeft een drijfveer nodig om te beginnen (of door te zetten) met meditatie, maar je moet je niet blind staren op de effecten. Het beste is om je te concentreren op de beoefening en te vertrouwen op deze eeuwenoude traditie. Dan zul je merken dat na verloop van tijd iemand tegen je zegt dat je helemaal straalt, veel rustiger bent geworden of dat ze het zo fijn vinden dat je oog hebt gekregen voor bepaalde zaken.

Wat is het verschil / overeenkomst met mindfulness?

In de methode van training is enig verschil. Bijvoorbeeld in de meditatiehouding. Maar er is ook heel veel overlap. Het trainen van de aandacht, je bewust worden van bepaalde mentale processen, dingen beter kunnen loslaten, minder veroordelend zijn, dat zijn onderwerpen die bij beide stromingen aan bod komen. In de Mindfulness wordt veel gewerkt aan de harmonie tussen lichaam en geest. Dat is bij Joriki ook zo. Dat is een eerste stap. We bouwen Joriki op om vervolgens, als alle zintuigen en het denken, op één lijn zitten onze blik naar binnen te richten.

Joriki: when the mind has been unified by concentration

Joriki

Contact

Social media

Joriki voordelen